Top Stories

Верувам во единиот Бог Отец, Седржител, Творец на небото и на земјата, на сè видливо и невидливо;

Господи Исусе Христе, Сине Божји, помилуј ме грешниот.

Покајнички псалм на царот Давид

Вечен и Беспочетен Цару, Ти кој Си пред сите светови, Создателу мој, Кој си ги повикал сите нешта од небитие во живот: благослови го овој ден што Ти, по твојата неискажлива добрина, го даруваш на мене.

Господи!

 

Името Твое е Љубов, не ме отфрлај мене, заблудениот.