Кога си во мака...

Инспирација
Typography

„Каква мака и да те снајде, каква непријатност и и да те сретне, речи си: „Ќе истрпам заради Христос!“ Кажи го само тоа и ќе ти биде полесно, затоа што името на Господ Исус Христос е моќно. Со него сите непријатности се стишуваат, демоните исчезнуваат, па ќе ја снема и твојата душевна здодевност, ќе умре твојата малодушност, кога ќе го повторуваш Неговото преслатко име.

„Господи, дај ми да ги видам моите грешки! Господи, дај ми трпение, великодушност и кроткост!“

Преподобен Антониј Оптински

 

Powered by WordPress.

Временска прогноза (2)

Skopje Macedonia Cloudy, 6 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:23 am   |   Sunset: 5:14 pm
76%     1.8 m/s     32.645 bar
Forecast
Вто Low: 1 °C High: 7 °C
Сре Low: 3 °C High: 8 °C
Чет Low: 3 °C High: 7 °C
Пет Low: 3 °C High: 9 °C
Саб Low: 1 °C High: 7 °C
Нед Low: 0 °C High: 3 °C
Пон Low: -3 °C High: 1 °C
Вто Low: -4 °C High: 2 °C
Сре Low: -3 °C High: 1 °C
Чет Low: -3 °C High: 3 °C