Молитва за секое утро

Инспирација
Typography

Господи, дај ми мирно да го примам 

сето она што ќе ми го донесе денешниов ден, 

како и тоа, целосно да се предадам 

на Твојата света волја. Упатувај ме 

и помагај ми секој час во текот на овој ден. 

Какви било вести да чујам, 

научи ме мирно да ги примам 

и со цврсто уверување, дека 

сè настанува по Твојата света волја. 

Управувај со моите мисли и чувства 

во сите мои дела и зборови. 

Не дозволувај во сите непредвидени случаи 

да заборавам дека сè доаѓа од Тебе. 

Научи ме правилно да се однесувам 

кон моите родители и кон ближните; 

никого да не налутам, ниту да ожалостам. 

Господи, дај ми сили да го поднесам 

заморот на денешниот ден, 

како и сè она што ќе се случи денес. 

Ти управувај со мојата волја и научи ме: 

да се молам, да верувам, 

да се надевам, да истрпувам, 

да простувам и да љубам. Амин.

 

Powered by WordPress.

Временска прогноза (2)

Skopje Macedonia Clear (night), 12 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:48 am   |   Sunset: 5:50 pm
76%     1.8 m/s     33.051 bar
Forecast
Вто Low: 8 °C High: 22 °C
Сре Low: 8 °C High: 23 °C
Чет Low: 8 °C High: 23 °C
Пет Low: 9 °C High: 24 °C
Саб Low: 6 °C High: 23 °C
Нед Low: 8 °C High: 20 °C
Пон Low: 6 °C High: 17 °C
Вто Low: 4 °C High: 18 °C
Сре Low: 3 °C High: 18 °C
Чет Low: 3 °C High: 15 °C