Верата без дела

Инспирација
Typography

,,Не лажете се, без дела нема да ни е од полза самата вера. Таа е мртва, а не се мртви оние што се дел од животот преку исполнување на заповедите. Со нивното исполнување, со делата, во нас како плод се појавуваат љубовта, милосрдието, сострадањето со ближните, кроткоста, смирението, трпењето во искушенијата, непорочноста и чистото срце, со кои се удостојуваме да Го гладаме Бог и со помош на кои се јавува и просветлува Светиот Дух што нѐ раѓа од горе, нѐ прави Божји синови, нѐ облекува во Христос, пали Светлина, ги објавува децата на Светлината, ги ослободува душите од темината и уште тука нѐ прави деца на вечниот живот." - Свети Симеон Нов Богослов

Powered by WordPress.

Временска прогноза (2)

Skopje Macedonia Fair (day), 26 °C
Current Conditions
Sunrise: 5:4 am   |   Sunset: 8:0 pm
41%     0.0 m/s     32.950 bar
Forecast
Нед Low: 15 °C High: 27 °C
Пон Low: 14 °C High: 26 °C
Вто Low: 13 °C High: 26 °C
Сре Low: 11 °C High: 27 °C
Чет Low: 14 °C High: 27 °C
Пет Low: 12 °C High: 28 °C
Саб Low: 13 °C High: 25 °C
Нед Low: 12 °C High: 26 °C
Пон Low: 12 °C High: 25 °C
Вто Low: 14 °C High: 27 °C