Брачен пример

Инспирација
Typography

Маж и жена проживеале заедно педесет години. На денот на нивната педесетгодишнина, жената, како и обично, испекла еден мал леб. Таа го правела тоа секое утро. За закуска го разделила лебот на две, ги намачкала двете половинки со масло и, како и обично, сакала горната половинка да му ја даде на мажот. Но, токму да ја протегне раката се сопрела…

Си помислила : „Во денот на нашата педесетгодишнина би сакала сама да го изедам горниот дел на лебот. За тоа сум мечтаела педесет години и сум ја заслужила таа поубава половинка: сум била примерна жена, сум одгледала прекрасни синови, секогаш сум спроведувала идеален ред во домот.“

И му ја дала на мажот долната половинка од лебот. Такво нешто никогаш дотогаш не си го беше дозволила за целиот нивен педесетгодишен взаемен живот.

А, мажот го зел лебот и со насмевка рекол:

Каков непроценлив подарок ми направи денес! Јас од дете ја сакам долната половина на лебот, која е покрцкава. Но секогаш сум сметал, дека по право таа припаѓа на тебе.

Powered by WordPress.

Временска прогноза (2)

Skopje Macedonia Cloudy, 6 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:23 am   |   Sunset: 5:14 pm
76%     1.8 m/s     32.645 bar
Forecast
Вто Low: 1 °C High: 7 °C
Сре Low: 3 °C High: 8 °C
Чет Low: 3 °C High: 7 °C
Пет Low: 3 °C High: 9 °C
Саб Low: 1 °C High: 7 °C
Нед Low: 0 °C High: 3 °C
Пон Low: -3 °C High: 1 °C
Вто Low: -4 °C High: 2 °C
Сре Low: -3 °C High: 1 °C
Чет Low: -3 °C High: 3 °C